Royal IHC verkoopt sleephopperzuiger Easydredge

SLIEDRECHT Royal IHC meldt met trots de verkoop van een Easydredge® 3700. Deze Easydredge® is het grootste schip in de Easydredge® serie van standaard, dubbelschroevige sleephopperzuigers die zijn ontworpen en gebouwd door IHC. Met het innovatieve en flexibele Easydredge® concept kan aan de specifieke eisen van de klant worden voldaan, zonder afbreuk te doen aan levertijden of prijs. De sleephopperzuigers, die ook uit voorraad leverbaar zijn, zijn geschikt voor al het gangbare onderhoudswerk alsook landaanwinningprojecten. Daarbij bieden ze klanten maximale kostenefficiëntie en betaalbaarheid, met een standaardontwerp dat, ook in een later stadium, kan worden aangepast om aan de gewenste behoeften te blijven voldoen.

Gemeenschappelijke kenmerken van de sleephopperzuigers uit de serie zijn onder meer: de speciaal ontworpen Easydredge® baggerinstallatie, de state of the art IHC baggerpomp en een slanke romp voor verhoogde snelheid en een laag brandstofverbruik. Alle schepen uit de serie bezitten een class notation voor onbeperkte navigatie en baggeren tot 20 mijl uit de kust en het werken met een onbemande machinekamer. Deze Easydredge® 3700 is uitgerust met een 'World Dredging' equipment pakket met onder andere een verstelbare overvloei, bodemdeuren, jet watersysteem en een walpersinstallatie. Hierdoor is het een multi-purpose sleephopperzuiger. Bovendien is het baggerschip voorzien van een verlengde zuigbuis waardoor door middel van een onderwaterpomp tot een diepte van 50 meter gebaggerd kan worden.

De Easydredge® 3700 zal worden gebruikt voor landaanwinning, infrastructuur en zandsuppletie op verschillende eilanden en resorts in Azië om de groei van de toerismeindustrie te ondersteunen. De aankoop van dit schip is een belangrijke ontwikkeling in de sleephopperzuigermarkt in die regio. IHC's CEO Bram Roelse: ,,We zijn verheugd dat deze klant voor de uitbreiding van zijn bedrijf en voor het betreden van de sleephopperzuigermarkt gekozen heeft voor een IHC schip. Het is geweldig om te zien dat onze expertise en vakmanschap gewaardeerd worden en dat gekozen is voor de grootste sleephopperzuiger in de standaard Easydredge® serie die zorgt voor een uitstekende aanvulling op de bestaande vloot van IHC Beaver® cutterzuigers. De Easydredge® 3700 zal een waardevolle en veelzijdige toevoeging zijn en we hopen dat deze aankoop de volgende stap is in de reeds lang bestaande samenwerking tussen onze twee organisaties."