• Artiesten van United by Music bij de Popcentrale

    Yvonne van Valen

Samenwerking Popcentrale & United by Music

Advertorial

Twee bijzondere organisaties uit de regio zijn afgelopen maand een mooie nieuwe samenwerking aangegaan. Vanaf nu werken de Popcentrale en United by Music samen aan een gezamenlijk doel: talentontwikkeling voor muzikaal getalenteerde mensen met een verstandelijke beperking.

Op 20 augustus was de aftrap: een artiestendag van United by Music in de Popcentrale in Dordrecht. Het was een groot feest waarbij genoten werd van hapjes, drankjes en natuurlijk live muziek. United by Music is een stichting, gevestigd in Sliedrecht, die mensen met een verstandelijke beperking de kans geeft om op te treden voor een groot publiek. Op deze manier probeert United by Music de inclusie van mensen met een beperking in de samenleving te bevorderen. Veel mensen denken vooral aan de Jostiband als ze het concept van United by Music horen, maar United by Music toont het tegenovergestelde. De artiesten laten zien dat zij totaal geen beperkingen hebben op het podium. De artiesten zijn niet langer beperkte volwassenen, maar sterren die het publiek vermaken. United by Music heeft inmiddels drie bands die samen meer dan 80 keer per jaar optreden.

De Popcentrale is hét popcentrum van Dordrecht en omstreken. Ze heeft als doelstelling om de actieve beoefening van pop- (en andere) muziek in de Drechtsteden te ondersteunen. Je kunt er terecht voor goed ingerichte oefenruimtes, een opnamestudio en op hun podium krijgt lokaal en regionaal talent de kans om zich te presenteren. Toevallig zocht United by Music naar een nieuwe oefenruimte, omdat hun oude oefenruimte te klein was geworden. Het leek meteen een ideale samenwerking. "Er was gelijk een goede sfeer. De artiesten werden meteen goed ontvangen en het is ideaal dat we onze bands tegelijkertijd kunnen laten oefenen op een professioneel niveau." zegt Yvonne van Valen, medewerker van United by Music.

De Popcentrale is onderdeel van ToBe Cultuurcentrum en werkt nauw samen met Bibelot. ToBe vond het zo leuk dat er een nieuwe samenwerking gestart werd dat ze hebben besloten om één van de lokalen te sponsoren voor United by Music, zodat meer artiesten met een beperking de kans kunnen krijgen om hun talenten te ontwikkelen. "Wij leveren graag een bijdrage aan de activiteiten van zo'n bijzondere organisatie. Dit is het begin van een mooie nieuwe samenwerking." zegt Geert Teekens, coördinator van de Popcentrale.

Voor meer informatie: www.popcentrale.nl & www.unitedbymusic.nl