• Ria Scholten

Sjeun by Floris: Wie jarig is, trakteert

SLIEDRECHT Floris Frenzen, eigenaar van Sjeun Optiek op de Kerkbuurt, hoopt zaterdag 15 december de leeftijd van vijftig jaar te bereiken en wil de klanten dit feestje mee laten vieren. Hij vertelt: ,,Wij trakteren hen ook deze maand op een aantrekkelijke actie: 90 euro voordeel bij aanschaf van een paar Multigressive MyLife multifocaal glazen."

door Ria Scholten

,,Onze ogen veranderen bij het ouder worden", legt Floris uit. ,,Dit betekent dat de ooglens van mensen van middelbare leeftijd niet meer zo elastisch is als voorheen. Het wordt voor de ogen steeds moeilijker om te schakelen tussen dichtbij en in de verte zien. Multifocale glazen zijn in dit geval de ideale oplossing. Zij corrigeren zowel bij verziendheid als bij bijziendheid. Samen met onze glasleverancier Rodenstock zijn we in staat om het glasdesign beter dan ooit af te stemmen op de levensstijl van de klant. Bij de Multigressive MyLife multifocaal glazen wordt gekeken naar de dagelijkse activiteiten, werkzaamheden en hobby's. Op basis van deze scan wordt bepaald welk glasdesign het meest geschikt is. Er zijn drie varianten: Active, Allround en Expert."

Vervolgens geeft Floris uitleg over de verschillende designtypes: ,,Active is speciaal afgestemd op het kijkgedrag en de behoeften van actieve brildragers, die bijvoorbeeld veel fietsen, wandelen en tuinieren. Dit glas is uitermate geschikt voor dynamische activiteiten dankzij de extreem hoge beeldstabiliteit en brede kijkzones voor veraf en de tussenafstanden. Allround is special ontwikkeld voor mensen die de kijkzones veraf, midden en dichtbij evenveel gebruiken. Of het nu voor het lezen, koken of autorijden is, een maximaal kijkcomfort is gegarandeerd. Expert is speciaal ontwikkeld voor brildragers, die een ideaal en moeiteloos zicht willen op alle afstanden, waarbij de nadruk ligt op een brede kijkzone voor de tussenafstanden. Dit design is uitermate geschikt voor mensen die bijvoorbeeld veel reizen en frequent op een laptop of tablet werken."