Start bouw Zuiderbreedte feestelijk gevierd

SLIEDRECHT Aan de Rembrandtlaan gaf wethouder Hans Tanis samen met slager Wout van Tilburg donderdagmiddag het officiële startsein voor de bouw van de Zuiderbreedte. Het gebouw, waarin vier stadswoningen en 350 m² aan commerciële ruimte een plek krijgen, is de eerste fase van het nieuwe Burgemeester Winklerplein. De toekomstige bewoners, ondernemers en betrokken partijen hieven samen het glas op dit historische moment.

Wethouder Tanis heette de nieuwe bewoners en ondernemers in zijn speech welkom in gebouw Zuiderbreedte. Daarbij benadrukte hij het streven naar een centrum waarin bewoners straks plezierig wonen en ondernemers floreren. De dag is afgesloten onder het genot van een hapje en een drankje waarbij toekomstige buren en het projectteam kennis met elkaar hebben gemaakt.

De Zuiderbreedte is het gebouw aan de zuidzijde van de Rembrandtlaan met uitzicht op het plein. De woningen en commerciële ruimten worden naar verwachting in het vierde kwartaal van 2016 opgeleverd aan de nieuwe bewoners en ondernemers.