• MarieOlief heeft een stijlvolle en kwalitatief uitstekende collectie tweedehands dameskleding en ruime keuze in kinderkleding.

    Ria Scholten

Vintage en duurzaam is hot

Advertorial

Scoor een tweedehands outfit bij MarieOlief

SLIEDRECHT De Kerkbuurt is sinds 22 februari een bijzondere winkel rijker. Op nummer 19a heeft MarieOlief de deur geopend. De zaak heeft een stijlvolle en kwalitatief uitstekende collectie tweedehands dameskleding en ruime keuze in kinderkleding. Eigenaresse Wilma van de Berg-Kooijman vertelt: ,,Er komen dagelijks nieuwe items bij."

,,De klant vindt bij ons kleding voor dames en kinderen in alle maten. Daarnaast hebben wij een ruime keuze in eigentijdse schoenen, hoeden, tassen en sjaals", legt Wilma uit. ,,Ruim 2.300 kledinginbrengers zorgen ervoor dat de collectie continu wordt aangevuld. De kleding moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Ze moet aansluiten bij het actuele modebeeld en schoon, gewassen en gestreken worden aangeleverd. Vintage en duurzaam is een thema dat een breed publiek aanspreekt. Het is absoluut niet zo dat hier alleen mensen met een smalle beurs komen winkelen."

Alles staat nu in het teken van de zomercollectie. Wilma: ,,Elk kledingstuk is voorzien van een individuele barcode. Ons computersysteem bevat per klant een lijst met een omschrijving van elk ingebracht kledingstuk, het merk, de maat, de kleur en de prijs. Bij verkoop wordt het kledingstuk afgevinkt. Inbrengers kunnen zelf inloggen en zien hoe hun tegoed oploopt. Klanten hebben tot een week na hun aankoop teruggave-garantie. Een derde van de per seizoen ingebrachte kleding, die niet is verkocht, krijgt een zinvolle bestemming. De restpartijen worden geschonken aan een dertiental goede doelen, waaronder het House of Hope in Rotterdam. Ook in vluchtelingencentra is onze kleding zeer welkom. Daarnaast steunen wij verschillende buitenlandse projecten."

SUCCESVOLLE VERKOOP Wilma is ruim twaalf jaar gelden begonnen met een handeltje in tweedehands kleding op de zolder van haar woning in haar voormalige woonplaats Barendrecht. Dit groeide uit tot een succesvolle verkoop aan de Handelsweg in Ridderkerk, waar ze samen met een compagnon de winkel voortzette.

Lang werd gezocht naar een grote ruimte om de gezellige winkel definitief te vestigen. Wilma is dan ook erg blij met de Sliedrechtse vestiging. Zelf woont ze sinds 2015 met haar gezin in Asperen, waar ze vorig jaar in het voormalige postkantoor aan de Voorstraat 10, een tweede winkel opende.

Op de vraag waarom MarieOlief geen herenkleding verkoopt is haar antwoord simpel: ,,Mannen dragen hun kleding over 't algemeen wat langer en houden ook niet zo van winkelen. Ze zijn evengoed bijzonder welkom, de koffie staat klaar!"

MarieOlief is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 09.30 tot 17.00 uur. Op donderdag koopavond van 18.30 tot 21.00 uur.

w[ www.marieolief.nl.